تقریبا امروز تمام کسب و کارها در امور حسابداری و خرید و فروش، نیاز به فاکتور فروش دارند که حسابداران و افرادی که مامور خرید برای موسسات و شرکت ها هستند، بیشتر با فاکتور فروش سر و کار دارند. فاکتورها در واقع نوعی سند هستند که حسابرسی به امور مختلف را راحت تر می کند.
در کسب و کارهای تجاری فاکتور فروش را می توان یکی اجزای اصلی معرفی کرد که دارای انواع مختلفی است. اگر شما نیز در کسب و کار خود به فاکتور فروش احتیاج دارید، حتما این مطلب را تا پایان مطالعه کنید چرا که شما را با انواع فاکتور فروش آشنا خواهیم کرد.
تعریف فاکتور فروش
همان طور که می دانید، فاکتور یک سند است که بین فروشنده و خریدار جابجا می شود. فاکتور فروش در بردارنده اطلاعاتی نظیر نوع کالا یا کالاهای خریداری شده، قیمت، تاریخ فروش، نام و آدرس فروشنده و… می باشد که اگر برای حسابرسی مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین می توان در صورت امکان کالا را عودت داد.
اطلاعات موجود در فاکتور فروش می تواند به صورت دستی یا کامپیوتری در فاکتورها درج شود. از طرفی فاکتور فروش می تواند سبب تبلیغ برای کسب و کار شما شود که برای این کار می توانید در زمان سفارش فاکتور فروش، لوگو و یا نام برند خود را در فاکتور درج کنید و از این طریق فروشگاه یا کسب و کار خود را به تعداد افرادی دیگر نیز معرفی کنید.
انواع فاکتور فروش
فاکتور فروش که می توان از آن در کسب و کارهای مختلف استفاده کرد، در انواع مختلفی تولید می شود که هر کدام از آن ها دارای کاربردهای خاص خود هستند. فاکتور اگر به خوبی طراحی شود، سبب اعتبار بخشیدن به کسب و کار می شود و یک راه تبلیغاتی موثر به حساب می آید. فاکتورهای فروش را بر اساس موارد زیر دسته بندی می کنند:
- فاکتور فروش از نظر رسمیت
- فاکتور فروش از نظر چاپ
- فاکتور فروش از نظر طراحی
در قسمت بعدی به تعریف و بررسی انواع فاکتور فروش خواهیم پرداخت.
فاکتور فروش از نظر رسمیت
یکی از دسته بندی هایی که برای فاکتور فروش انجام می گیرد، دسته بندی بر اساس رسمیت آن هاست. فاکتورها از نظر رسمیت دارای دو نوع رسمی و غیر رسمی هستند که استفاده از آن ها متفاوت است. در ادامه با این دو نوع از فاکتور آشنا خواهید شد:
- فاکتور رسمی: این نوع فاکتور حکم یک سند رسمی را دارد و مخصوص شرکت ها، ادارات و کسب و کارهایی است که باید فاکتور به اداره مالیات تحویل دهند و نسخه هایی از قاکتور را در اسناد خود نگهداری کنند. این فاکتورها حتما باید به مهر و امضا فروشنده برسند و بدون آن ها فاکتور فروش فاقد اعتبار است. فاکتورهای رسمی و اطلاعاتی که در آن ها ذکر می شود، کاملا بر اساس قوانینی است که اداره مالیات مقرر کرده است.
- فاکتور غیر رسمی: این نوع فاکتور فروش کاملا بر خلاف نوع رسمی آن است و نیاز به مهر و امضای فروشنده ندارد. در واقع فاکتور فروش غیر رسمی یک برگ اطلاع دهنده بین مشتری و خریدار است و چندان رسمیتی ندارد.
فاکتور فروش از نظر سبک طراحی
فاکتور فروش از نظر طراحی در دو نوع سربرگ دار و بدون سربرگ تولید می شود. هر کدام از این فاکتورها را می توان در موارد مختلفی استفاده کرد که فاکتورهای سربرگ دار مطابق با نطر مشتری و سفارش دهنده آن طراحی می شود و فاکتورهای بدون سربرگ آماده شده هستند و می توان آن را از فروشگاه ها و لوازم التحریرها خریداری کرد.
در واقع فاکتور فروش سربرگ دار متناسب با نوع کسب و کار و مشخصاتی که سفارش دهنده در نظر دارد، طراحی می شود و می توان لوگو و نام کسب و کار را نیز در آن درج کرد.
فاکتور فروش از نظر چاپ
برای طراحی و تهیه فاکتور فروش موارد زیادی وجود دارد که برای هر شخص و کسب و کاری می تواند متفاوت باشد. برای چاپ فاکتور فروش مواردی را باید رعایت کرد که نوع برگه، رنگ، تعداد صفحات، کاغذهای کاربن دار و… را می توانید در زمان چاپ مشخص کنید.
فاکتورهای با کاغذ کاربنلس نیازی به کاربن ندارند پس اگر نیاز به این نوع فاکتور دارید، می توانید نوع کاغذ آن را در زمان چاپ مشخص کنید. در فاکتورهای رسمی معمولا فاکتورها را به صورت سه برگی و در فاکتورهای غیر رسمی فاکتورها به صورت دو برگی چاپ می کنند که در نهایت نظر و سلیقه مشتری است که ویژگی های چاپ فاکتور فروش را مشخص می کند.
کلام پایانی در رابطه با فاکتور فروش و انواع آن
فاکتورها یک عضو مهم برای حسابرسی در شرکت ها و موسسات مختلف به حساب می آیند که یک سند تجاری محسوب می شود. فاکتورها در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند که فاکتورهای رسمی و غیر رسمی از انواع است و آن ها را از نظر رسمیت، چاپ و طراحی تقسیم بندی می کنند. در فاکتور فروش اطلاعات مختلفی چون قیمت، نوع محصول یا خدمات، تاریخ و… ذکر می شود که اگر به درستی طراحی شوند، یک تبلیغات موثر برای کسب و کارها به حساب می آیند. در این مطلب اطلاعاتی در خصوص انواع فاکتور فروش ذکر شد که امید داریم، مورد توجه شما همراهان واقع شده باشد.